KOŽA S HIPERPIGMENTACIJAMI

KAKO NEGOVATI KOŽO Z RAZBARVANJEM?

Najpomembneje je, da se izogibamo pretiranemu izpostavljanju soncu. Ne smemo pozabiti, da se bodo pod vplivom ultravijoličnega sevanja, tudi če razbarvanje posvetlimo, ponovno pojavilo. Dnevne kreme z UV filtri postanejo tako rekoč nepogrešljive. Drugi korak je posvetlitev lezij z uporabo pripravkov z učinkovinami, ki zavirajo posamezne faze nastajanja barvila.

Inovativna uporaba Niacinamida z visokim varnostnim faktorjem in visoko 4% koncentracijo v pripravkih Pharmaceris W učinkovito zavira tako sintezo melanina kot migracijo pigmenta v povrhnjico in tako preprečuje nastanek novih pigmentnih sprememb. Večstopenjski učinek beljenja je okrepljen z vitaminom C in kompleksom Biomimetic-Peptid.

PHARMACERIS w

ZNAČILNOSTI SPREMEMB POVEZANIH Z RAZBARVANJEM KOŽE

Razbarvanje kože, vidno kot rjavo-sive neenakomerne lise, je nakopičeno delce kožnega pigmenta – melanina. Razbarvanje kože nastane zaradi delovanja UV sevanja, vnetij, hormonskih sprememb, uporabe nekaterih zdravil in zelišč, ki vsebujejo fotosenzibilne snovi. So tudi eden od pogostih elementov procesa staranja kože (starostne pege). Razbarvanje se nahaja predvsem na koži obraza, vratu, dekolteja ali podlahti – na soncu izpostavljenih mestih. Včasih jih je težko odpraviti, nagnjeni so k ponovitvi, zlasti po izpostavitvi kože sončni svetlobi. Pri negi obarvane kože je zelo pomembna rednost in izbira učinkovite dermokozmetike.

Vloga melanina

Melanin je pigment, ki daje barvo koži in lasem. Namen melanina je med drugim ščiti DNK celic pred poškodbami, ki jih povzroča UV sevanje. Nastaja v melanocitih v procesu melanogeneze in se nato transportira do keratinocitov – epidermalnih celic. Ključni encim v procesu melanogeneze je tirozinaza. Encim se aktivira i.a. s sončnim sevanjem. Motnje v kasnejših fazah proizvodnje, transporta in distribucije melanina v koži povzročijo estetsko napako, to je razbarvanje.

ODSTRANJEVANJE RAZBARVANJ

Aktivne sestavine, namenjene koži s problemom razbarvanja, delujejo po treh mehanizmih:

 • zaviranje aktivnosti tirozinaze in migracije melanina iz melanocitov v keratinocite in s tem zmanjšanje količine melanina v epidermalnih celicah
 • pospeševanje procesa odstranjevanja obstoječega odvečnega melanina (učinek pilinga zagotavljajo encimi in kisline AHA in BHA)
 • omejevanje vpliva dejavnikov, ki povzročajo proces melanogeneze (antioksidant, protivnetno, zaščita pred UV sevanjem).

Medicinski pripomočki za umivanje in kopanje

 • Zelo pomemben element preprečevanja obarvanja kože je fotozaščita, zato Dermo-zaščitna dnevna belilna krema MELACYD zagotavlja zaščito na ravni SPF 50+.

UČINKOVITOST DERMOKOZMETIKE PHARMACERIS W

V dermokozmetiki Pharmaceris W boste našli:

 • niacinamid, ki omejuje transport melanina iz melanocitov v keratinocite (in tako preprečuje kopičenje pigmenta v zgornjih plasteh kože), zmanjša pa tudi aktivnost tirozinaze v melanocitih. Še več, niacinamid poveča sintezo ceramidov in kolagena, pozitivno vpliva na proces diferenciacije epidermalnih celic,
 • vitamin C, ki zmanjša aktivnost tirozinaze,
  Nonapeptid-1
 • biomimetični peptid, ki blokira receptor za prepoznavanje α-MSH (hormon stimulira sintezo melanina) in tako zmanjša prekomerno produkcijo barvila, posvetli kožo,
 • vitamin E – učinkovit antioksidant,
 • papain, encim, ki pospešuje depigmentacijo z luščenjem zunanjih plasti razbarvane povrhnjice.

KAKO POTEKA ZDRAVLJENJE?

 • MELACYD Dermo-protective dnevna belilna krema za razbarvanje in
 • MELACYD INTENSE intenzivna belilna krema za nočno razbarvanje vsebujeta Tri-Active Whitening Complex, ki deluje v treh stopnjah:

 

 • 1. stopnja je blokiranje receptorja na celični membrani melanocita z antagonistom α-MSH – biomimetičnim peptidom
 • 2. stopnja je zmanjšanje aktivnosti tirozinaze in s tem – zaviranje sinteze melanina. Ta učinek zagotavlja izvleček Rumex Occidentalis
 • 3. stopnja je zaviranje transporta melanina iz pigmentne celice v epidermalne celice, za kar je odgovoren niacinamid.

POMEMBNE UČINKOVINE SO:

 • Omembe vredna, edinstvena sestava učinkovin je kombinacija mandljeve, salicilne in citronske kisline ter vitamina C, ki jih vsebuje Depigmentacijski serum za razbarvanje ACIPEEL, ter vitamina C.
 • Kompleks ima trinivojski učinek na proces tvorbe melanina:
 • Mandljeva kislina prodre globoko v kožo, zavira delovanje tirozinaze (in s tem tvorbo melanina) ter poenoti porazdelitev melanina v povrhnjici
 • salicilna kislina lušči zunanjo plast povrhnjice, kar zmanjša vidnost obstoječe razbarvanosti
 • citronska kislina izenači barvo površine povrhnjice.

PHARMACERIS W

Dermokozmetika Pharmaceris W je učinkovit pripravek, ki ga priporočamo za vsakodnevno nego kože ljudi z razbarvanostjo in neenakomerno obarvanostjo. Učinkovito osvetlijo obstoječe madeže v povrhnjici, preprečujejo nastanek novih lezij, dopolnjujejo tretmaje beljenja, ki se izvajajo v ordinacijah kozmetologov in dermatologov.

POMEMBNE UČINKOVINE SO:

 • Omembe vredna, edinstvena sestava učinkovin je kombinacija mandljeve, salicilne in citronske kisline ter vitamina C, ki jih vsebuje Depigmentacijski serum za razbarvanje ACIPEEL, ter vitamina C.
 • Kompleks ima trinivojski učinek na proces tvorbe melanina:
 • Mandljeva kislina prodre globoko v kožo, zavira delovanje tirozinaze (in s tem tvorbo melanina) ter poenoti porazdelitev melanina v povrhnjici
 • salicilna kislina lušči zunanjo plast povrhnjice, kar zmanjša vidnost obstoječe razbarvanosti
 • citronska kislina izenači barvo površine povrhnjice.

#TVOJPHARMACERIS

Postanite ambasador Pharmaceris

Imate občutljivo, problematično ali zahtevno kožo?

Radi preizkušate nove dermokozmetične rešitve in delite svoje izkušnje?

Prijavite se v program Pharmaceris ambasador!

Naročite se na novice

Prejmite novice o novih izdelkih in posebnih akcijah

EMOTOPIC – Suha in atopična koža

Razširjene kapilare

Alergična in občutljiva koža

Aknasta koža

DS – Seboroični dermatitis

Materinstvo

Koža s hiper-pigmentacijami

Rozacea rdečica kože

Koža po obsevanju

Psoriaza- luskavica

Vitiligo – izguba pigmenta

Nega las in lasišča

Pudri in tekoče podlage

Dermozaščita pred soncem

REGENOVUM – zrela koža

POIŠČI LEKARNO