RAZŠIRJENE KAPILARE

KAKO NEGOVATI KAPILARNO KOŽO?

Pravilna nega je ključnega pomena pri tej težavi kože. Kožo je treba čim bolj zaščititi pred spreminjajočimi se vremenskimi razmerami in UV žarki. Vroče kopeli ali umivanje obraza s klorirano vodo niso priporočljive.

Vendar je treba iz prehrane odstraniti začinjeno, zelo vročo hrano in alkohol. Zelo pomembna je tudi ustrezna dermokozmetika, ki kože ne bo razmastila, ampak bo obogatena z ustreznimi učinkovinami, ki delujejo dekongestivno in krepijo njene stene (rutina), pospešujejo celjenje (vitamin K) in pomirjajo (alantoin).

PHARMACERIS N

Dermokozmetika za nego kuperozne kože

Vaskularna koža je koža obraza, vratu in dekolteja, na kateri se občasno ali stalno pojavljajo eritemi, teleangiektazije in žilne spremembe. Vaskularno kožo obravnavamo kot estetsko napako, a je ne smemo podcenjevati, saj je brez ustrezne nege lahko izhodišče za nastanek rozacee.

Simptomi vaskularne kože

Vaskularna koža se kaže v obliki lokalne rdečice (paroksizmalni eritem), ki se med drugim pojavi pod vplivom čustev, nenadnih temperaturnih sprememb, vroče in začinjene hrane. Sčasoma paroksizmalni eritem postane trajen, koža je stalno rdeča, na njej so jasno vidne krvne žile, ki prosojno prehajajo skozi kožo v obliki rdečih linij (telangiektazija). Teleangiektazija je težava, ki prizadene več žensk kot moških in je povezana z učinki estrogenov. Estrogeni sproščajo mišice krvnih žil, zaradi česar so bolj nagnjene k razširitvi. Žilna koža je pogosto preobčutljiva in nagnjena k draženju.

Vzroki žilnih težav s kožo

Simptomi vaskularne kože se pojavijo kot posledica motenj v strukturi vezivnega tkiva, ki gradi stene kožnih žil. Prirojene nepravilnosti v zgradbi žilnih sten, nepravilnosti v delovanju kožne bariere in čezmerna izpostavljenost kože vplivom okoljskih dejavnikov povzročajo motnje v prekrvavitvi kože.

V krvnih žilah se kopiči kri, ki ji primanjkuje kisika, kar povzroči siv odtenek kože in nezadostno prehranjenost okoliških tkiv. Ponavljajoče se, trdovratne telangiektazije prispevajo k nastanku degenerativnih in vnetnih sprememb – zatrdlin, oteklin, mozoljev.

Pravilna nega kože z razširjenimi žilicami

Pravilna nega kože z razširjenimi žilicami mora obsegati temeljito čiščenje z uporabo nežnih čistilnih sredstev, vlaženje in podpiranje delovanja kože kot zaščitne bariere.
Pri negi ožiljene kože ima pomembno vlogo tudi preventiva – izogibanje mehanskim dražečem (mehanski pilingi, grobe brisače ipd.), izogibanje vroči kopeli, savnanju in pretiranemu segrevanju kože. Izogibajte se tudi AHA kislinam, kozmetiki, ki vsebuje alkohol, ali sestavinam z grelnim ali hladilnim učinkom.
Pomembna je tudi zaščita pred učinki UV sevanja. Kozmetika za ličenje za kuperozno kožo mora imeti ustrezno stopnjo prekrivnosti, ki omogoča prikrivanje nepravilnosti, hkrati pa poskrbi za nego.
Žilna koža potrebuje redno nego z dermokozmetičnimi izdelki na osnovi učinkovin, ki krepijo stene krvnih žil, izboljšujejo mikrocirkulacijo, pomirjajo, zmanjšujejo občutek napetosti in pospešujejo regeneracijo.

Skrivnost učinkovitosti zdravila Pharmaceris N


Pharmaceris N je linija dermokozmetike, razvita ob upoštevanju potreb in specifičnosti vaskularne kože. Dermokozmetika Pharmaceris N vsebuje učinkovite in preizkušene sestavine pri negi ožiljene kože, kot so vitamin C, diosmin, hesperidin, izvleček pegastega badlja, tioprolin ali niacinamid. V dermokozmetiki Pharmaceris N boste našli tudi InnoTetrapeptide, ki zmanjšuje vidnost rdečice in pajkastih žilic (telangiektazije), ki nastanejo zaradi vnetnih reakcij.
Edinstvena rešitev v liniji Pharmaceris N je uporaba vitamina K v obliki oksida vitamina K. Dermokozmetika z vitaminom K v sestavi posvetli pordelo kožo, izboljša tonus kože pri problemu teleangiektazije, zmanjša nagnjenost k modricam. So dobra priprava kože na posege estetske medicine, podpirajo pa tudi regeneracijo kože po posegih.
V sestavi dermokozmetike Pharmaceris N je tudi patentiran kompleks tioprolina in izvlečka pegastega badlja, ki krepi kapilare, preprečuje rdečico in zmanjšuje njihovo vidnost.

V liniji Pharmaceris N boste našli čistilne izdelke in izdelke za vsakodnevno nego

Kreme z vlažilnimi, krepilnimi, hranilnimi lastnostmi in proti gubam zagotavljajo koži 24-urno nego. Ponudba Pharmaceris N vključuje tudi specializirane izdelke – koncentrat z vitaminom C, kremo z vitaminom K, ki tesni kapilare ter pomirjujočo in krepilno kremo za obraz.

Med specializiranimi izdelki boste našli:

Inovativne formule dermokozmetike Pharmaceris N kažejo visoko učinkovitost in toleranco, potrjeno z dermatološkimi in aparaturnimi testi na skupini probantov z vaskularno kožo.
Dermokozmetika Pharmaceris N ob redni uporabi krepi in krči stene krvnih žil, zmanjšuje obstoječo rdečico in preprečuje nastajanje nove. Kožo ščitijo pred škodljivimi vplivi zunanjih okoljskih dejavnikov in omejujejo nagnjenost k razvoju žilnih sprememb.

EMOTOPIC – Suha in atopična koža

Razširjene kapilare

Alergična in občutljiva koža

Aknasta koža

DS – Seboroični dermatitis

Materinstvo

Koža s hiper-pigmentacijami

Rozacea rdečica kože

Koža po obsevanju

Psoriaza- luskavica

Vitiligo – izguba pigmenta

Nega las in lasišča

Pudri in tekoče podlage

Dermozaščita pred soncem

REGENOVUM – zrela koža

POIŠČI LEKARNO