VITILIGO - IZGUBA PIGMENTA

KAKO PRAVILNO NEGOVATI IN ZAŠČITITI SVOJO KOŽO V PRIMERU IZGUBE PIGMENTA - VITILIGO

Pharmaceris V je pionirski pristop k problemu depigmentacije, ki temelji na edinstveni kombinaciji učinkovin – rožmarinske kisline in tioprolina, ki kaže globalni učinek na kožne celice. Kompleks ščiti pred prostimi radikali, deluje protivnetno na IL-6 in ščiti celične strukture pred oksidativnimi poškodbami.

Pripravki, okrepljeni z delovanjem naringenina, ki stimulira mitohondrije in sodelujejo pri utišanju genov vitiliga, v kombinaciji z aktivatorjem VDR, ki stimulira receptor vitamina D, spodbujajo ponovno pigmentacijo kože. Posledično pripravki izenačijo ten kože in preprečijo širjenje in nastanek novih belilnih lezij.

PHARMACERIS v

Vitiligo je kronična dermatološka bolezen, ki se kaže s prisotnostjo razbarvanih madežev na koži, brez melanocitov in melanina. Pike vitiliga se razlikujejo po obliki in velikosti ter so jasno ločene od zdrave kože. Običajno se pojavijo na obrazu, prsih, vratu, podlakteh in rokah. Vitiligo ne boli, ne povzroča drugih simptomov razen razbarvanih kožnih madežev, ni življenjsko nevaren, je pa za bolnika velika psihična obremenitev. Pharmaceris V je edinstvena linija dermokozmetike, namenjena koži z vitiligom, ki neguje in podpira ponovno pigmentacijo kože.

IZGUBA PIGMENTA - VITILIGO

Vzroki za razvoj vitiliga niso bili ugotovljeni. Teorije, ki pojasnjujejo mehanizme razvoja bolezni, so: genetska, oksidativni stres, avtoimunska, nevrogena ali multifaktorska teorija. Večfaktorska teorija kaže, da se spremembe vitiliga pojavijo pri ljudeh z genetsko predispozicijo pod vplivom dejavnikov, kot so: hud stres, hude okužbe, puberteta in nosečnost. Omenjeni neugodni dejavniki povzročajo celični stres v melanocitih, čemur sledijo avtoinflamatorni procesi.

Kot vzrok za nastanek vitiliga in razgradnjo melanocitov se navajajo motnje v delovanju celičnih mitohondrijev. Pri bolnikih z vitiligom opažamo čezmerno nastajanje prostih radikalov, motnje v količini antioksidantov in povečanje števila apoptotičnih (odmrlih) celic. Celični mitohondriji so tarča destruktivnega delovanja prostih kisikovih radikalov, kateholaminov in citokinov – dejavnikov, ki lahko poškodujejo melanocite.

PHARMACERIS V - PATENTIRANI MEHANIZEM DELOVANJA

Pharmaceris V je dermokozmetika za nego kože z vitiligom, ki predstavlja inovativen pristop k problemu ponovne pigmentacije.

Njihove formule temeljijo na patentiranih kombinacijah učinkovin, ki izkazujejo sinergistični globalni učinek na kožne celice.

 • Antioksidativni kompleks rožmarinske kisline in tioprolina (predmet patentov PL229821 in PL220399) ščiti celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, in ima pomirjujoč učinek z zaviranjem vnetnih mediatorjev IL-6.
 • Kompleks rožmarinske kisline in tioprolina ščiti mitohondrije, katerih disfunkcije so eden od vzrokov za vitiligo, ima popravljalni in zaščitni učinek ter zmanjšuje poškodbe pigmentnih celic.
 • Tretja sestavina, ki jo vsebuje Pharmaceris V, je naringenin – flavonoid, derivat flavona, ki ga najdemo v naravi, npr. v lupinah grenivke. Naringenin stimulira mitohondrije, ima popravljalni in zaščitni učinek ter zmanjšuje poškodbe pigmentnih celic.
 • Naringenin sodeluje pri utišanju genov, odgovornih za zaviranje proizvodnje melanina Bmal1 in Per1 (patent PL229597).
 • Naringenin v kombinaciji z VDR (stimulator receptorja vitamina D) spodbuja ponovno pigmentacijo madežev vitiliga.
 • Formula aktivatorja VDR je izvleček cikorije, ki v koži deluje podobno kot vitamin D. Snov stimulira gene, ki nadzorujejo delitev epidermalnih celic, keratozo in luščenje. S staranjem se sposobnost kože za sintezo vitamina D in njegovega receptorja (VDR) zmanjša. Aktivator VDR obnovi delovanje receptorja za vitamin D in optimalno kožno bariero, stimulira receptor za vitamin D, ki je ključen pri zdravljenju vitiliga.
 • Zaradi kombinacije omenjenih učinkovin dermokozmetika Pharmaceris V izenačuje ten kože ter preprečuje širjenje in nastajanje novih belilnih lezij.
 • Nočna krema VITI-MELO NIGHT dodatno vsebuje dihidroksiaceton, ki postopoma daje barvo koži. Dnevna krema VITI-MELO DAY vsebuje UV filtre SPF 50+ – ščiti posebej občutljivo in nemočno kožo belkastih lezij pred sončnimi opeklinami.

PHARMACERIS V – DELOVANJE

Učinkovitost dermokozmetike Pharmaceris V je bila potrjena v študijah uporabe, izvedenih na panelu ljudi s problemom vitiliga. Za potrditev učinkovitosti je bil uporabljen tudi geometrijski test, ki obsega merjenje velikosti lezij vitiliga s strani dermatologa pred in po koncu študije.

Zaradi sistematične uporabe dnevne in nočne kreme Pharmaceris V lahko opazimo zamegljenost, zmanjšano vidnost meje med zdravo in razbarvano kožo ter potemnitev barve kože znotraj bele lise.

Dermokozmetika Pharmaceris V, ki se uporablja redno vsaj 6 mesecev:

 • prepreči širjenje lezij vitiliga
 • podpira postopni proces
 • ponovne pigmentacije kože,
  vlažijo in ščitijo.

KORISTNI NASVETI

Kako zaščititi kožo z vitiligom poleti?

Vitiligo je kožna bolezen, za katero je značilno nastajanje razbarvanih lis, t.i depigmentacijske lise zaradi izgube melanocitov, prisotnih v koži.

People, lifestyle, health, dermatology and auto immune disease concept. Rear view of unrecognizable woman with slim body wearing black underwear, doing hair, demonstrating white vitiligo spots

EMOTOPIC – Suha in atopična koža

Razširjene kapilare

Alergična in občutljiva koža

Aknasta koža

DS – Seboroični dermatitis

Materinstvo

Koža s hiper-pigmentacijami

Rozacea rdečica kože

Koža po obsevanju

Psoriaza- luskavica

Vitiligo – izguba pigmenta

Nega las in lasišča

Pudri in tekoče podlage

Dermozaščita pred soncem

REGENOVUM – zrela koža

POIŠČI LEKARNO